Tankové pivo v restauraci Jiskra
Tankové pivo
Budějovický Budvar, n.p. uvedl v roce 2003 na trh spolehlivou a moderní technologii v čepování piva. Jedná se o systém nerezových nádrží, který zaručuje tu nejlepší kvalitu a čerstvost piva. Mimo jiné zbaví provozovatele restaurací narážení klasických sudů a především jim ušetří náklady.
Systém Duotank
Tankové hospodářství je určeno ke skladování a následnému čepování piva v restauraci. Technologie přepravy a skladování piva umožňuje z procesu vyloučit pasterizaci a tím zachovat jedinečné chuťové vlastnosti, čerstvost a nejvyšší kvalitu čepovaného piva. Pivo se uvnitř tanku uchovává v plastovém vaku při stálé teplotě 8 - 10°C. Vytlačování piva při čepování zajišťuje vzduchový kompresor s tlakovou nádobou 120 litrů. Systém zaručuje absolutní čistotu a zabraňuje kontaminaci piva jak při stáčení z přepravních nádrží do tanku, tak i při následném čepování, protože pivo nepřichází do styku se vzduchem.
Výhody tankového piva:
- Zachování kvality piva (stálá kvalita piva díky konstantní teplotě, tlaku a rovnoměrné čepovací rychlosti)
- Nepasterované pivo
více na www.budvar.cz